Schrijfacties

Wij houden regelmatig schrijfacties.

Werkgroep Vluchtelingen weer even actief!

Zondag 17 december 2017 was de  Vredeskerk een goede plaats van handeling om kerstgroeten te verzamelen voor de oud-bewoners AZC/kerkgangers/vrienden, die naar andere plaatsen in Nederland zijn verhuisd.

De meesten wonen in Goes; maar ook in Katwijk, Amersfoort, Zeewolde wonen oude bekenden.
Aan families die een woning hebben gekregen werd ook gedacht. We zijn ze nog niet vergeten.

De gemeente van Buiten de Linie was eensgezind in het vermelden van hun naam op de kaarten. Wij hebben een briefje bijgevoegd waarin we hen gezegende kerstdagen toewensen namens ons allen.

Werkgroep Vluchtelingen. Meer foto's.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kom in actie tegen seksueel geweld in Congo

Vrouwen in Congo hebben te maken met intimidatie, onderdrukking en seksueel geweld. De regering doet nauwelijks iets tegen deze problemen en daders worden zelden berecht. Teken daarom de petitie tegen de straffeloosheid van dit geweld. U kunt in actie komen door lid te worden van het Vrouwen Schrijfnetwerk. Deelnemers aan deze schrijfacties ontvangen circa tien keer per jaar per e-mail een actie, met het verzoek om brieven te sturen naar autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor schendingen van de mensenrechten.

Het doet goed als je merkt dat een actie zoals deze gedragen wordt door de gemeente. Dat houdt de moed er in! Dat we met elkaar blijven zoeken om vorm te geven aan het “Gemeente van Christus” zijn.Daarbij zijn woorden als vertrouwen, solidariteit, gerechtigheid en volharding onontbeerlijk.  
Een kaartje sturen, een kleine moeite en een groot plezier zo sprak good old Tante Pos ooit, en die Tante had groot  gelijk! Vraag het maar aan iemand die in de gevangenis zit of heeft gezeten.

Tijdens de Paasdagen brengen we een groet op het AZC.